Kovan-Vida sistemlerinde ham madde seçimi nasıl yapılmaktadır?

Ekstrüzyon ya da enjeksiyon sisteminin gereklilikleri, çalışılacak olan polimer hammaddesi, hammaddeye ilave edilen katkı maddeleri ve oranlarına göre hammadde seçimleri yapılmaktadır.

Ekstrüzyon proseslerinde neden filtre sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır?

Kullanılan ham maddenin istenmeyen yabancı maddeler ile birlikte işlenmesi esnasında son ürünün kalitesinde bozulmalar meydana gelmektedir. Filtre sistemleri sayesinde son üründe istenmeyen bu malzemelerin filtrasyon işlemleri gerçekleştirilmekte ve en kaliteli son ürünün elde edilmesi sağlanmaktadır. Bazı durumlarda ise sadece istenmeyen maddeler değil, erimemiş ya da jelleşmiş olan yapılarında son ürün öncesinde elenmesi hedeflenmektedir.

Tamir servisinizde hangi tür uygulamalar yapılmaktadır?

Özellikle aşınmış olan, toleranslarının dışına çıkmış vida sistemlerinin tamiri en sık karşılaşılan durumdur. Fiyat efektifliği ve müşterilere hızlı çözüm sunabilme adına vida tamiri yapılmaktadır. Bunların dışında hatveleri zarar görmüş olan ( kırık vb.) vidalarda da firmada incelenmesi ön şartı ile tamiri gerçekleştirilebilmektedir. Kovan sistemlerinin tamirinde ise iç çap ölçüsünün büyütülüp, sertleştirme aşamasından geçirilip aynı kovan daha uygun maliyetle yeniden kullanılabilir duruma getirilebilmektedir.

Tasarım danışmanlığı bağlamında nasıl bir hizmet veriyorsunuz?

Firmamızın Tasarım Merkezi olması yanı sıra 40 yılı aşkın tecrübemiz ile birlikte tasarım desteği sağlamaktayız. Burada çalışılacak olan ham madde, akış özellikleri, çalışma sıcaklıkları, ilave edilen katkı maddeleri ve mevcut makinanın düzenekleri hep birlikte değerlendirilip en uygun çözüm sunulmaya çalışılmaktadır.

Ar-Ge kapsamında ne tür faaliyetleriniz yer almaktadır?

Firmamız sürekli gelişim prensibini benimsemektedir. Bu bağlamda müşterilerimize sunduğumuz kovan ve vida tasarımlarının geliştirilmesi başta olmak üzere, en son teknoloji filtre ekipmanları, üretimde faydalanabileceğimiz yeni teknoloji ve ürünlerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunulmaktadır.

Teknik destek servisi başlığı altında ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Özellikle üretimi yapılmak istenen kovan ve vida sistemlerinin ölçülendirilmesi ve aşınma kontrolü konusunda firmamız gerek Enformak. bünyesinde gerekse müşterilerimizin firmasında destek sunmaktadır.

Ne tür ürünler için fason üretim hizmeti verilmektedir?

Kaba torna, taşlama, derin delik delme, bimetalik kaynak ve frezeleme işlemleri için fason hizmet verilebilmektedir.

PTA bimetalik kaplama teknolojisi nedir?

Abrasif aşındırıcılığı yüksek olan ham madde ve katkı maddeleri kullanımında, vida sistemleri hızlı şekilde aşınmakta ve üretimi yavaşlatmaktadır. Bunun haricinde aşınma kaynaklı ürün kalitesinde de bozulmalar meydana gelmektedir. PTA bimetalik kaplama teknolojisi ile birlikte özellikle vidaların hatve üzerleri aşınmaya dayanıklı özel tozlar ile kaynak edilip vida sisteminin ömrü uzatılmaktadır. Burada PTA teknolojisinin getirdiği maksimum kaynak verimliliği (kaynağın atma ve kopma riskinin minimize edilmesi), minimum çarpılma vb. özelliklerinden de faydalanılmaktadır.